Jullie tijd is waardevol en de tijd gaat snel. Als je boeken leest als Life Leverage, The 4 Hour Workweek, The One Thing en Life in Half a Second dan leren deze succesvolle ondernemers je dat je jouw tijd dient te besteden aan de meest waardevolle taken en al het overige uit te besteden of helemaal niet te doen.

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Groeit jullie bedrijf snel genoeg in aantal klanten, omzet, winstgevendheid en klanttevredenheid?
  2. Kennen jullie alle marketingkanalen die voorhanden zijn (wij gebruiken er 20…), zet je deze allemaal in, ken je de ROI per kanaal en ondersteunende tools die voorhanden zijn?
  3. Halen jullie het maximale uit jullie tijd? Gebruiken jullie een effectieve methode voor productiviteit en time management met ondersteunende tools?
  4. Spenderen jullie niet te veel (of liever helemaal geen) kostbare tijd aan laagwaarde (maar verplichte) administratieve en organisatorisch taken?
  5. Netwerken jullie voldoende met andere ondernemers om te leren, je te laten inspireren en niet het wiel opnieuw uit te vinden?
  6. Hebben jullie de juiste balans in het besteden van tijd en geld aan productontwikkeling, marketing en operationeel management?
  7. Gaan allerhande huishoudelijke verplichtingen niet ten koste van waardevolle tijd die jullie willen spenderen aan nieuwe en bestaande klanten (of aan sport, vrienden, je relatie en / of kinderen)?

Als je 2 of meer vragen met nee hebt beantwoord kan een Virtuele Assistent helpen om hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden en ervoor te zorgen dat jullie je op de 20% van activiteiten richten die 80% van jullie groei bepalen.

We zijn benieuwd: wat is jullie antwoord op deze vragen?