Hoewel veel bedrijven een website hebben, zijn veel hiervan ontzettend achterhaald en uit de tijd. Het klink misschien als een overstatement, maar je website is het allerbelangrijkste onderdeel van je digitale strategie. Het is het visitekaartje van je bedrijf en daarmee ook hetgeen waarvan mensen laten afhangen of ze wel of niet met je in zee gaan. Vandaag delen we 6 redenen waarom je website herdesign nodig heeft.

1. Je website is niet gebruiksvriendelijk

Het is niet zo gek dat 88% van online gebruikers minder snel terugkomen naar een website na een slechte ervaring. In de huidige tijd hebben mogelijke klanten waarschijnlijk al duizenden websites gezien. Ze zijn gewend aan websites die snel laden, goede navigatie hebben en een duidelijk design die een duidelijke boodschap laat zien. Een risico kan zijn dat je te veel wilt laten zien op je website. We willen graag alles laten zien wat we doen en het is ook makkelijk om dan maar alles op een pagina te gooien. Dit kan echter heel overweldigend zijn voor een bezoekers en ervoor zorgen dat ze de kern van wat je aanbied niet meer zien. De kans is dan veel groter dat klanten ontmoedigd raken en wegklikken van je website.

2. Je website ziet er oud en gedateerd uit

Als je website meer dan 4 jaar oud is, loop je waarschijnlijk achter in design trends. De internetwereld gaat snel, en 4 jaar is hier dan ook een ontzettend lange tijd. Klanten maken veel emotionele beslissingen en baseren zich niet alleen op logica. Het is dan ook belangrijk om een visueel aantrekkelijke website te hebben, zeker nu online concurrentie steeds groter wordt. Een up to date website en modern ontwerp zijn niet alleen om op te scheppen, maar zijn een belangrijke factor in de koopbeslissing die een klant neemt.

3. Je website is niet responsief

Website design Je leest dit bericht op dit moment waarschijnlijk op je mobiel en niet op je computer. Dat is ook niet zo gek, want het percentage mensen wat op hun mobiel door het internet surft is nu groter dan het percentage wat dit op een computer doet. Het is dan ook ontzettend vervelend als je op een website komt waar je nog moet inzoomen en slepen om de tekst te kunnen lezen. Het hebben van een mobiel- en tablet- vriendelijke website is in 2018 dan ook ontzettend belangrijk.

4. Je website representeert je merk en strategie niet (meer)

Misschien is je bedrijf al wat ouder en zijn je bedrijfsmodel en doelgroep verder gespecificeerd of aangepast. Het is dan wel belangrijk dat je huidige website dit ook reflecteert. Als je merkwaarden veranderd zijn, moet dit duidelijk zijn op je website. Het kan ook zijn dat je website nooit duidelijk je merkwaarden heeft laten zien, maar dat je hier tot nu toe geen verandering in hebt gebracht. Terwijl het juist heel erg belangrijk is voor een bedrijf dat hun online aanwezigheid representatief is voor hun real world aanwezigheid. Het is namelijk ook dé manier om je bedrijf neer te zetten als een authentiek en oprechte onderneming. Daarnaast is het belangrijk om je online strategie goed in het oog te houden. Waar je vroeger voornamelijk gebruik maakte van contactformulieren, werk je nu misschien meer via sociale media. Wanneer je website verouderd is kan het zo zijn dat hij niet aansluit bij deze veranderde strategie.

5. Je website heeft slechte conversies

Het doel van je bedrijf is waarschijnlijk om directe leads of sales te genereren. Als je marketing activiteiten constant zijn, maar je hier een afname in ziet, kan dit een teken zijn dat je website niet aansluit bij je doelgroep. In dit geval is het belangrijk om je site op te frissen, maar voordat je dat doet is het wel belangrijk dat je snapt waarom je oude website niet langer voor conversie zorgde. Het zou bijvoorbeeld kunnen liggen aan je oproepen tot actie, de structuur en opbouw van je website of de uitstraling ervan. Het kan slim zijn om een paar uurtjes te gaan googelen naar wat je concurrenten anders doen om zo wat ideeën op te doen voor je eigen website. Uiteindelijk zijn slechte conversiecijfers het belangrijkste teken dat je website een herdesign nodig heeft. Zorg echter wel dat je duidelijk voor ogen hebt waarom je huidige design niet langer voor conversie werkt voordat je in het wilde weg aanpassingen gaat doen.   Wanneer heeft jouw website voor het laatst een update gehad?