Met 800 miljoen gebruikers heeft Facebook zich door de jaren heen bewezen als het #1 advertentieplatform. Het biedt dus grote kansen om veel meer klanten te bereiken. Ondernemers onderschatten de kracht van Facebook Ads en weten vaak niet hoe zij dit effectief kunnen inzetten. In dit artikel nemen wij jou in 4 stappen mee naar effectieve Facebookadvertenties.  

Stap 1. Adverteer met Facebook Power Editor 

Ten eerste hebben we een tip die jou geld bespaart: Facebook Power Editor. Facebook zelf raadt je aan om betaald te adverteren, door op de knop “promoten” te klikken. Echter kun je veel meer uit de advertenties halen. Facebook heeft namelijk de mogelijkheden van deze functie beperkt tot een minimum. Deze knop is dan ook gericht op paginabeheerders, die snel wat extra bereik willen, zonder zich te hoeven verdiepen in de mogelijkheden.   

Facebook Power Editor werkt daarom het effectiefst. Het voordeel hiervan is dat je offline snel meerdere advertenties kunt maken en die vervolgens in één keer kunt uploaden naar Facebook. Hiernaast kun je ze voor A/B split testing (zie stap 3) gemakkelijk dupliceren. De Facebook Power Editor is er óók voor bedrijven die weinig budget hebben, want het is gratis! 

 

Stap 2. Bepaal jouw doelgroep 

Daar is hij weer: het doelgroeponderzoek. Net zoals het bepalen van een bedrijf strategie, is het ook voor de Facebook ads campagne belangrijk om dit te doen. Hier kun je het beste Facebook Ads Manager voor gebruiken. Je kunt hier spelen met alle opties (denk aan locatie, interesse en gedrag)en Facebook vertelt je de grootte van je doelgroep. Zorg dat jouw doelgroep niet te klein is (dan heb je hoge kosten en slechte optimalisatie), maar ook niet te groot (dan voelt niemand zich écht aangesproken). De precieze grootte hangt af van het soort business waar jij in zit en natuurlijk het doel van jouw advertentie. Wil jij jouw product landelijk online verkopen? Dan kun je natuurlijk groter inzetten, dan wanneer je wilt dat jouw doelgroep naar jouw fysieke winkel toekomt.  

Tips: 

  • Sla je doelgroepen meteen op, dit bespaart je veel tijd in de toekomst.
  • Gebruik ‘Aangepaste doelgroepen’: hiermee kun je jouw huidige contactenlijst omzetten in een doelgroep. Zo creëer je meteen een doelgroep die al eens in jouw product geïnteresseerd is geweest.
  • Scoor met ‘Vergelijkbare doelgroepen’: hiermee spreek je een nieuwe doelgroep aan, die al lijkt op jouw huidige doelgroep. Dit levert verrassend goede resultaten!

Stap 3. Run A/B split tests 

Is jouw geld je lief? Dan ontkom je niet aan A/B split testen. Hiermee kun je verschillende ads testen onder jouw doelgroep. Hierdoor weet jij dus precies wat er wel en wat er niet werkt en bespaar jij dus een hoop geld. Er zijn tal van variabelen die jij kunt gaan testen, dus wees selectief. Dit doe je door een advertentie een tijdje te laten staan en de performance bij te houden. Vervolgens pas je iets aan en meet je wederom de resultaten. Je kan ook meerdere ads gelijktijdig laten lopen met een variabelen die verschilt, zo filter je uiteindelijk de beste variabelen. 

 

Stap 4. Zorg voor échte merkfans met retargeting 

Niemand zit te wachten op nep-volgers die weinig tot geen betrokkenheid met jouw merk hebben. Een simpele, maar effectiever strategie om meer relevante volgers op jouw pagina te krijgen, is het inzetten van retargeting campagne. Hierdoor zien bijvoorbeeld mensen die al eens op jouw pagina geweest zijn, jouw product nog een keer. Facebook biedt jou deze mogelijkheid en via deze manier converteer jij jouw paginabezoekers binnen no-time tot fan. Het werkt als volgt:  

  1. Installeer een Facebook Pixel op je website (die je waarschijnlijk ook op je Google Analytics code hebt geïnstalleerd). Hiermee kun je retargeten.
  2. Door middel van Cookies, ziet Facebook welke gebruikers jouw website bezoeken.
  3. Hierna is het voor jou mogelijk om aan deze personen op Facebook een advertentie te vertonen.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van Facebook-advertenties en hebben deze voor jou gewerkt?
Laat het ons weten!